Овластените инженери – Регулирана професија

Овластените инженери – Регулирана професија

Работни средби со Стела Царцара (Stella I. Tsartsara), раководител на проект "Opportunities the EU Single Market and the EC Directive…

Повеќе...
Посета на Министерот д-р Зоран Шапуриќ

Посета на Министерот д-р Зоран Шапуриќ

21.07.2017, Скопје - Подготовка за измени и дополнување на Законот за градење и на Законот за просторно и урбанистичко планирање…

Повеќе...
Работна средба на раководството на Комората со министерот за транспорт и врски г-дин Горан Сугарески

Работна средба на раководството на Комората со министерот за транспорт и врски г-дин Горан Сугарески

На 6 јули 2017 година се оствари работна средба на раководството на Комората на овластени архитекти и овластени инженери на…

Повеќе...
Доделени “Инженерските прстени“ на десетте најдобри дипломци за 2017 година

Доделени “Инженерските прстени“ на десетте најдобри дипломци за 2017 година

На 06 јуни 2017 година на свеченост одржана во манастирскиот комплекс „Свети Наум“, претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорѓе Иванов…

Повеќе...

АНКЕТА

1. Дали сакате во претплата да го купите „Каталог на линеарни топлински мостови во згради во сеизмички региони”, од Проф д-р Петар Николовски. со 20% попуст?
2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

ПРЕСИНГ БР. 34

ПРЕСИНГ БР. 34

Тема: „СТРАТЕГИЈА И СИНЕРГИЈА“
Преземи го бројот

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Управен одбор (3)

Pin It

 

Управниот одбор на Комората брои 9 члена и го сочинуваат перманентни и ротациони членови.

Перманентни членови на Управниот одбор се:

  • Претседателот на Комората
  • Потпретседателот на Комората
  • Раководителите на петте професионални одделенија со најголем број матични членови.

 Ротациони членови на Управниот одбор се:

  • Два претставника од сите останати помали професионални одделенија, кои ротираат секоја година во рамките на четиригодишниот мандат.

1. Проф. д-р Миле Димитровски

Претседател УО и на Комората на овластени архитекти и овластени инженери

Професор Миле Димитровски е дипломиран машински инженер, редовен професор на Машинскиот факултет при Универзитетот Свети Кирил и Методиј во Скопје. Автор е на 21 учебник/скрипти и на преку 70 научни трудови од областа на енергетиката, моторите, екологијата итн.  Во своето богато експретско искуство, бил носител на бројни признанија и награди од домашен и меѓународен карактер.

 

2. Д-р Гајур Кадриу

Потпретседател на Комората на овластени архитекти и овластени инженери

 

3. Реџеп Асани

Раководител на одделението за архитектура

 

4. Проф. Д-р Петар Цветановски

Раководител на одделението за градежништво

 

5. Владко Тодоровски

Раководител на одделението за електротехника

 

6. Димче Галовски

Раководител на одделението за машинство

 

7. М-р Жаклина Ангеловска

Раководител на одделението за урбанистичко планирање

 

8. Проф. Д-р Спасен Ѓорѓевски

Раководител на одделенито за геотехника

 

9. М-р Јован Христоски

Раководител на одделенито за сообраќај

 web Komora struktura na komorata 001

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

СЛЕДНИ НАСТАНИ

15
Сеп
Сала за конференции на КОАИ
Датум: 15 Септември 2017, 12:00

04
Окт
Охрид
Датум: 04 Октомври 2017, 12:00

ИЗМИНАТИ НАСТАНИ

26
Јун
Сала за состаноци при Градежниот факултет во Скопје
-
Скопје
Датум: 26 Јуни 2017, 11:00

21
Јун
Комора на ОАИ - Сала за конференции
Датум: 21 Јуни 2017, 13:00

Комората е членка на Европскиот совет на инженерски комори

Комората е членка на Светската федерација на инженерски организации