Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Предавања „Дигитализација на АЕЦ индустријата“ и „Стратегии за BIM имплементација“

Едукација
 Завршено пријавување
 
39
Датум: 26 Окт 2023 09:30 - 13:00

Локација: Сала на Комора ОАИ

Во склоп на активностите на Комората на овластени архитекти и овластени инженери заедно со Smart Solutions - авторизиран партнер на Autodesk во Македонија, почестени сме повторно да ве поканиме да ни се придружите на Autodesk предавање во живо - седмиот од низата BIM активности оваа година.
Предавач на овој настан ќе биде архитект Ларс Обервинтер а со него ќе бидат и неговите колеги архитект Гоце Чавкоски и архитектката Марија Чавкоска. Ќе бидат одржани две предавања: Дигитализација на АЕЦ индустријата“ и „Стратегии за BIM имплементација.
Настанот ќе се одржи на 26.10.2023 година (четврток) во просториите на Комората, со почеток во 09:30 часот.

09:30-10:00 - регистрација и кафе за добредојде
10:00-10:05 – добредојде од претставници на КОАОИ и Smart Solutions
10:05-11:05 – арх. Ларс Обервинтер, Главен извршен директор, Пландата |„Дигитализација на АЕЦ индустријата“
11:05-11:25 - кафе пауза
11:25-12:25 – арх. Ларс Обервинтер, Главен извршен директор, Пландата |„Стратегии за BIM имплементација“
12:25-12:45 - прашања и одговори

ВАЖНА НАПОМЕНА: предавањата ќе бидат одржани на англиски јазик
 

Предавачи:
  Ларс Обервинтер - Главен извршен директор во Пландата. Консултантски, едукативни и развојни услуги за водечките компании на пазарот во областа на интердисциплинарна имплементација на БИМ и оптимизација на дигиталните процеси. Истражувачки асистент на Техничкиот универзитет во Виена. Истражување во областите на интердисциплинарно управување со БИМ податоци, CAD-автоматизација со помош на скрипти, оптимизација на интерфејсите и процесите. Предавања, публикации и написи во печатени медиуми во областите на делување. Наставна дејност на неколку јавни и приватни универзитети во Австрија.

  Гоце Чавкоски - BOA Акаунт менаџер во Plandata. Сертифициран Revit и Autodesk инструктор. Основач на BIMsoultions.

  Марија Чавкоска - Главен извршен директор на BIMsolutions. Дигитализација на општата болница во Виена и креирање на фамилии во Revit. Архитект на хотел Мериот и на неколку станбени згради во Скопје. Проектен надзор на административната зграда на Телеком во Скопје.


 Податоци за поврзување преку ZOOM

Topic: Предавања „Дигитализација на АЕЦ индустријата“ и „Стратегии за BIM имплементација“

Please click the link below to join the webinar:
https://us02web.zoom.us/j/86579006368?pwd=dU56U3FwWW1FcWRFVWR5aWN1ejFlQT09
Passcode: 123

 

Слободни места
41
Број на места
80
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Миле ПартиковМиле Партиков (1)
Игор СнегарИгор Снегар (1)
Александар ТодоровскиАлександар Тодоровски (1)
Владо ОрцевВладо Орцев (1)
Димитар ПетровскиДимитар Петровски (1)
Билјана КузманоскаБилјана Кузманоска (1)
Јана ПожаренковаЈана Пожаренкова (1)
Filipova Magdaleni Filipova Magdaleni (1)
Никола СтакиновНикола Стакинов (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Дејан КржевДејан Кржев (1)
Дејан НикодиновДејан Никодинов (1)
Александра БошковаАлександра Бошкова (1)
Катерина ЈугреваКатерина Југрева (1)
Снежана НиколоваСнежана Николова (1)
Билјана КикерковаБилјана Кикеркова (1)
Мирјана МијалковиќМирјана Мијалковиќ (1)
Благоја ТагасовскиБлагоја Тагасовски (1)
Марија ЧавкоскаМарија Чавкоска (1)
Ирена ОртакоскаИрена Ортакоска (1)
Бојана ПалифровскаБојана Палифровска (1)
Марија МошевМарија Мошев (1)
Наташа Димова РистовНаташа Димова Ристов (1)
Тони СрбиноскиТони Србиноски (1)
Дионис ТанаскоскиДионис Танаскоски (1)
Љупчо ПауновскиЉупчо Пауновски (1)
Витко МатескиВитко Матески (1)
Владимир КрстиќВладимир Крстиќ (1)
Гордана ТошевскаГордана Тошевска (1)
Ана Ружин ДимовскаАна Ружин Димовска (1)
Ристо МалковРисто Малков (1)
Ксенија КрстићКсенија Крстић (1)
Ванѓел ДуновскиВанѓел Дуновски (1)
Сашо БлажевскиСашо Блажевски (1)
Софија ГрујевскаСофија Грујевска (1)
Душка СофрониевскаМалковаДушка СофрониевскаМалкова (1)
Маја Петковска Маја Петковска (1)
Благица АндоноскаБлагица Андоноска (1)
Емилија КоцеваЕмилија Коцева (1)