Дисциплинска Комисија

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Pin It

Собранието на Комората на овластени архитекти и овластени инженери на Република Македонија, на седница одржана на 24.02.2024 година, ги избра следните членови на Комората за членови на дисциплинската комисија на Комората:

1) Ратко Станојковски, Претседател
2) Драган Ѓорѓевиќ, Потпретседател
3) Горан Едровски, Член
4) Д-р Сашо Блажевски, Член
5) Марина Стојмановска, Заменик член
6) Спасен Ѓорѓевски, Заменик член

Мандатот на членовите на дисциплинската комисија изнесува 2 години. Членовите на дисциплинската комисија и нивните заменици имаат право на повторен избор. 

 

РЕШЕНИЈА ОД ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТАПКИ

#ГодинаИме и презимеМеркаВреметраењеПочеток на меркатаРешениеСтатус
12024Илирјета СелманиЈавна опоменаНеопределеноД1-2024Правосилна
22017Димче ИвановскиНе постои основ за дисциплинска меркаД3-2017Правосилна
32017Владко СпасовОпоменаНеопределеноД1-2017Правосилна
42017Ѓорѓи ЧулевОдземање на овластување1 година03.7.2017Д2-2017Управен суд
52016Божидар АлексовскиНе потои основ за дисциплинска меркаД1-2016Правосилна
62015Вангел ТркаљановОдземање на овластување7 годиниД1-2015Управен суд
72015Јане ИвановскиНе потои основ за дисциплинска меркаД2-2015Правосилна