Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Одржливи земјени работи и стабилизација на почвата со иновативна геосинтетика и геосистеми

Едукација
Датум: 24 Јун 2024 09:00 - 13:00

Локација: Сала на Комора ОАИ

Комората на овластени архитекти и овластени инженери и нејзиното одделението за геотехника ја организира активноста „Геотехнички денови 2024 во Комората“ во рамки на која е планирано да се одржи еднодневна обука/ технички семинар на тема „Одржливи земјени работи и стабилизација на почвата со иновативна геосинтетика и геосистеми“.

Овој технички семинар ќе ги разгледа клучните прашања и предности од користењето на различни видови геосинтетика и геотехнички системи кои сега се достапни за подобрување на перформансите на цивилните и инфраструктурните проекти.

Семинарот е посветен на планери, инженери, изведувачи, архитекти, геолози, локални и национални власти. Тој е отворен за сите експерти, практичари и претставници на владини агенции одговорни за одржлив развој во градежниот сектор и инвестиции во инфраструктурата.

Семинарот ќе биде фокусиран на иновативни решенија достапни за употреба и способни да развијат отпорна, одржлива и економична инфраструктура.

Агендата на настанот е посветена на практична примена на различни геосинтетички и геотехнички решенија за вклучување на прицврстени земјени сидра, сегментални потпорни ѕидови, геоќелии и геосинтетика со висока јачина за насипи и структури на почва. Овие решенија ќе се користат во цивилни или инфраструктурни проекти за генерирање инвестиции заштедите, го продолжите животниот век на конструкциите и создавате издржливи и еколошки структури.

Целта на оваа работилница е да обезбеди дополнителен увид за тоа како овие решенија го револуционизираа пристапот на професионалците во цивилната и инфраструктурата за подобрување на перформансите на проектот со цел да се изградат долготрајни структури кои би биле во хармонија со природата.

Работилницата ќе прикаже студии на случај, како и практичен пример за дизајн. Влезот во работилницата е бесплатен.

Агенда

9.00       Регистрација
9.15 – 9.30         Вовед на претседавач
9:30 – 10:45       Нико Бруса – Тејлор инженеринг - Дизајн на конструкции за задржување на земјата проблематични почви (меки почви, купишта и шуплини)
10:45 – 11:00    Пауза за освежување и вмрежување
11:00 – 12:00    Нико Бруса – Тејлор инженеринг - 3D механичко затворање и стабилизација за апликации за инженерство на почва
12:00 – 13:00    Пол Киган – Тејлор инженеринг - Сидра управувани од земја: дизајн и примена
13:00 – 14:15    Пауза за освежување и вмрежување

 

Слободни места
34
Број на места
70
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Јосиф Јосифовски Јосиф Јосифовски (1)
Миодраг ДепиновскиМиодраг Депиновски (1)
Марија ПоповскаМарија Поповска (1)
Сашо МитевскиСашо Митевски (1)
Предраг ЧоловиќПредраг Чоловиќ (1)
Драган СтамевДраган Стамев (1)
Панче СалтировПанче Салтиров (1)
Мерита ХајдариМерита Хајдари (1)
Игор ПешевскиИгор Пешевски (1)
Јован ПапиќЈован Папиќ (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Aнгелка МихајловскаAнгелка Михајловска (1)
Горан ЈовановскиГоран Јовановски (1)
Златко  Николовски Златко Николовски (1)
Борче ДобрескиБорче Добрески (1)
Eлизабета Колиќ СоколовскаEлизабета Колиќ Соколовска (1)
Оливера Стојановска-СиваковаОливера Стојановска-Сивакова (1)
Милена Јосифоска Милошеска Милена Јосифоска Милошеска (1)
СУЗАНА ДАВИДОВСКАСУЗАНА ДАВИДОВСКА (1)
Васко ФилевВаско Филев (1)
Стојче РадескиСтојче Радески (1)
Зоран ЈовановЗоран Јованов (1)
Борислав ЃошевскиБорислав Ѓошевски (1)
НАТАША НЕДЕЛКОВСКАНАТАША НЕДЕЛКОВСКА (1)
Васе ВитановВасе Витанов (1)
Александра Николовска АтанасовскаАлександра Николовска Атанасовска (1)
Елена АнгеловаЕлена Ангелова (1)
Мила СмиљановскаМила Смиљановска (1)
Алпер ШенѓулАлпер Шенѓул (1)
Радмила МишоваРадмила Мишова (1)
Младен АтанасоскиМладен Атанасоски (1)
Митко ЈакимовскиМитко Јакимовски (1)
Симе АнастасиескиСиме Анастасиески (1)
Власто СтоименовскиВласто Стоименовски (1)
Марина СаневаМарина Санева (1)
Александар СаревАлександар Сарев (1)