Настани и конференции

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

Second SLOCOLD - MACOLD Symposium on Topic Water reservoirs – an active measure in adapting to climate change

Меѓународни
Датум: Петок, 04 Декември 2020

Локација: On-line

plakat simpozium 2020 finalВо организација на ЗМКГБ, на 4.12.2020 година ќе се одржи Second SLOCOLD - MACOLD Symposium on Topic Water reservoirs – an active measure in adapting to climate change. Избраните реферати за симпозиумот ќе бидат отпечатени во Зборник и презентирани на on-line сесиите на 4.12.2020.

Зборникот, посветен на Симпозиумот, ќе биде припремен пред отпочнувањето на научниот собир. Котизацијата за учество изнесува 1,500.00 денари и, во услови на корона вирус пандемија, вклучува зборник на трудови и учество на сесиите.

Темите на Симпозиумот се се: (1) Water reservoirs – an active measure in adapting to climate change, (2) Rehabilitation, upgrade and technical monitoring of constructed dams, (3) Research, design and construction of dams and appurtenant structures and realization of future multi-purpose hydro systems, (4) Improvement of the legislative for construction of hydraulic structures.

 

E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.