Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Вебинар Преглед и искуства од UNEA-6: Сесија за виртуелно споделување

Меѓународни
Датум: Вторник, 02 Април 2024 10:00 - 11:00

Локација: On-Line

Комитетот за инженерство и животна средина на WFEO со задоволство ве поканува на вебинарот Преглед и искуства од UNEA-6: Сесија за виртуелно споделување што ќе се одржи на 2 април 2024 година, од 18:00 до 19:00 часот (GMT+8) / 10:00 – 11:00 часот (GMT).

Натаниел Маталанга, потпретседател на WFEO-CEE, член на Извршниот совет на WFEO и Лилијан Коељо, член на WFEO-CEE, учествуваа на конференцијата на Собранието на Обединетите нации за животна средина (UNEA-6), помеѓу 26 февруари и 1 март 2024 година, во Најроби, Кенија, и тие ќе ги споделат своите вредни искуства и размислувања за UNEA-6.

На вебинарот ќе бидат истакнати:
• Клучни резултати од УНЕА-6
• Влијанието на резолуциите на УНЕА-6 врз глобалното управување со животната средина
• Можности за вмрежување и соработка после УНЕА-6

Страница за регистрација.