Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Презентација на Нацрт правилник за мерките за заштита од пожари, експлозии и опасни материи

Домашни
 Завршено пријавување
 
100
Датум: Петок, 12 Април 2024 12:00

Локација: Сала на Комора ОАИ

Презентација на НАЦРТ ПРАВИЛНИК ЗА МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ, ЕКСПЛОЗИИ И ОПАСНИ МАТЕРИИ изработен од страна на Комората со подршка од ДЗС како предлог подзаконски акт - Краток осврт на содржината и актуелни теми од областа на заштита на пожари.

Препознавајќи ја потребата и предизвиците со кои се соочуваат членовите на КОАИ, во текот на 2022 и 2023 година Комората проактивно работеше на изработка на Нацрт правилник за мерките за заштита од пожари, експлозии и опасни материи. Тимот кој работеше на него се состоеше од претставници од сите одделенија на Комората, за да може секој во својата област да даде соодветен придонес.

Нацрт правилникот е во тек со европските прописи за предметната проблематика, но истовремено е адаптиран на локалните услови. Дел од постоечките прописи се интегрирани во него, додека дел од нив се задржуваат и Нацрт-правилникот се повикува на нив, секако водејќи сметка да се спречат конфликти.

Со оваа Презентација сакаме да ја запознаеме јавноста која работи во областа на заштита од пожари, од една страна инженерите – проектанти, надзори, изведувачи, ревиденти; а од друга страна преставниците на органите на надлежни за спроведување на законската регулатива, и секако, вршење на контрола над нивната имлементација. По оваа презентација, планирани се соодветни анкети / работилници / трибини за негова разработка, каде секако ќе бидат добредојдени коментари.

 

Слободни места
Нема слободни места за тој датум
Број на места
100
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Горан ЈакимовскиГоран Јакимовски (1)
Кристијан КрстескиКристијан Крстески (1)
Славчо ВасилевскиСлавчо Василевски (1)
Александар СимјаноскиАлександар Симјаноски (1)
Александар ЈаневАлександар Јанев (1)
Моника ЈаневаМоника Јанева (1)
Снежана Јаковлевска ДелиулановаСнежана Јаковлевска Делиуланова (1)
Ана ГеоргиеваАна Георгиева (1)
Панче ГарповПанче Гарпов (1)
Љупчо СтојановЉупчо Стојанов (1)
Наташа РистескаНаташа Ристеска (1)
Венерка КлисароваВенерка Клисарова (1)
Весна ИцковскаВесна Ицковска (1)
Александра МатескаАлександра Матеска (1)
Ана ДимовскаАна Димовска (1)
Павле ТопузовскиПавле Топузовски (1)
Дејан МитевДејан Митев (1)
АНА ЃОРЃИЕВСКААНА ЃОРЃИЕВСКА (1)
Ана ИвановскаАна Ивановска (1)
ЗОРИЦА ЃОРЃИЕВСКАЗОРИЦА ЃОРЃИЕВСКА (1)
Александар ПеевАлександар Пеев (1)
Горан АндреевГоран Андреев (1)
Ангела МитковскаАнгела Митковска (1)
Мирјана МијалковиќМирјана Мијалковиќ (1)
Коста ПараклиевКоста Параклиев (1)
Викторија Будимовска СкаричеваВикторија Будимовска Скаричева (1)
Билјана МладеноваБилјана Младенова (1)
Марија МошевМарија Мошев (1)
Дамир ЛикаДамир Лика (1)
Мирослав ДавидовскиМирослав Давидовски (1)
Андреја ФилиповиќАндреја Филиповиќ (1)
Томе БабунскиТоме Бабунски (1)
Ана СекуловскаАна Секуловска (1)
Анастасија СтајковиќАнастасија Стајковиќ (1)
Димко ЏиџалескиДимко Џиџалески (1)
Благоја ТагасовскиБлагоја Тагасовски (1)
Соња Ридова ПетровиќСоња Ридова Петровиќ (1)
Благоја ТрошановскиБлагоја Трошановски (1)
Кристијан ПаневКристијан Панев (1)
Зоран ТодоровскиЗоран Тодоровски (1)
Христина МерункаХристина Мерунка (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Никола ПетровНикола Петров (1)
Рената БошковскаРената Бошковска (1)
Шабан Алиу Шабан Алиу (1)
Зоран ЗлатевЗоран Златев (1)
Владо ОрцевВладо Орцев (1)
Валентина ЧедиќВалентина Чедиќ (1)
Марија Блажеска Марија Блажеска (1)
Александар ТодоровскиАлександар Тодоровски (1)
Абдираим СинаниАбдираим Синани (1)
Katerina VidimcheKaterina Vidimche (1)
Слободан ТомиќСлободан Томиќ (1)
Трајан ЕФремовТрајан ЕФремов (1)
Мери БајлозоваМери Бајлозова (1)
Марија Маркоска-ПавловскаМарија Маркоска-Павловска (1)
Биљана СтамболискаБиљана Стамболиска (1)
Арбен ВелиуАрбен Велиу (1)
СУЗАНА ДАВИДОВСКАСУЗАНА ДАВИДОВСКА (1)
Никола БарсовНикола Барсов (1)
Илија БеличоскиИлија Беличоски (1)
Лидија МицковскаЛидија Мицковска (1)
Катина СутоглуКатина Сутоглу (1)
Maja KostovaMaja Kostova (1)
Илија БожиновскиИлија Божиновски (1)
МАРЈАН МИЛЕВМАРЈАН МИЛЕВ (1)
Dragica UstapetrivaDragica Ustapetriva (1)
Марија Магдалена ЈакимовскаМарија Магдалена Јакимовска (1)
Vasko StevoskiVasko Stevoski (1)
Андријан ИвановАндријан Иванов (1)
Сашко СтојмановскиСашко Стојмановски (1)
Златко ГировЗлатко Гиров (1)
Мимоза ФајдигаМимоза Фајдига (1)
Александра ПавловскаАлександра Павловска (1)
Никола ПетрушевиќНикола Петрушевиќ (1)
Наум МаневскиНаум Маневски (1)
Ангел МитевскиАнгел Митевски (1)
Викторија ШишевкаВикторија Шишевка (1)
Маја ПетковскаМаја Петковска (1)
Драшко ЈанкулоскиДрашко Јанкулоски (1)
Марија КукуноскаМарија Кукуноска (1)
Вера ВелиноваВера Велинова (1)
Наташа РафаилоскаНаташа Рафаилоска (1)
Дејан ПетковскиДејан Петковски (1)
Дејан ЈовановскиДејан Јовановски (1)
Весна ЕфтимоваВесна Ефтимова (1)
Тодорка КоцеваТодорка Коцева (1)
Кирчо КондевКирчо Кондев (1)
Злате Матевски ниЗлате Матевски ни (1)
Витко МатескиВитко Матески (1)
Елеонора ЗдравковскаЕлеонора Здравковска (1)
Елена Џочкова БошескаЕлена Џочкова Бошеска (1)
Сашко АндоновскиСашко Андоновски (1)
Јане ДаневскиЈане Даневски (1)
Делчо ПеевДелчо Пеев (1)
Марија Сејменова-ГичевскаМарија Сејменова-Гичевска (1)
Магдалена Матеска ДанилоскаМагдалена Матеска Данилоска (1)
Хекуран ХазариХекуран Хазари (1)
Христифор МановХристифор Манов (1)
Ведран СрбовскиВедран Србовски (1)