Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Втори Денови на Електроинженерите на РС Македонија

Домашни
Датум: Петок, 14 Јуни 2024 14:00 - Сабота, 15 Јуни 2024 15:00

Локација: НУ Центар за култура Битола

Комората на овластени архитекти и овластени инженери на Македонија има задоволство да ве информира дека на 14 и 15 јуни 2024 година во просториите на НУ Центар за култура во Битола, во организација на Одделението за електроинженери ќе се одржат Вторите Денови на Електроинженерите на РС Македонија.

АГЕНДА

14.06.2024 Петок
14:00 - 14:30 Прием
14:30 - 15:00 Свечено отварање
15:00 - 15:15 Кафе пауза
15:15 - 16:00 Електрични возила и системи за непрекинато напојување - златен спонзор Legrand
16:00 - 17:00 Тркалезна маса - Мрежни правила за дистрибуција на електрична енергија и приближување кон ЕУ регулатива
22:00 -   Инженерска средба - Cabare Felicija Gold

15.06.2024 Сабота
09:00 - 09:30 - Активни дистрибутивни мрежи и дистрибуирани ресурси
09:30 - 10:00 - Влијание на различни типови на потрошувачи врз електричните мрежи
10:00 - 10:30 - Интегрирање на ФВЦ на дистрибутивно ниво за западен балкан
10:30 - 10:45 - Кафе пауза
10:45 - 11:15 - Енергетска транзиција и регулаторна рамка
11:15 - 11:45 - Можности за подигнување на приемниот капацитет на дистрибутивната мрежа
11:45 - 12:15 - Енергетски трансформатори - монтажа, испитување и пуштање во работа
12:15 - 12:30 - Кафе пауза
12:30 - 13:00 - Паметни решенија со Сензор - сребрен спонзор Сензор
13:00 - 13:30 - Избор на диференцијална заштита за модерни инсталации - сребрен спонзор ЕТИ
13:30 - 14:00 - Проектирање на систем за електрично осветлување на спортски сали со користење на генетски алгоритам
14:00 - Ручек

ВАЖНО!

За членовите на Комората кои ќе присуствуваат на Вторите Денови на Електроинженери, а не се од Битола ќе биде обезбедено хотелско сместување. Сместувањето е во двокреветни соби и за таа цел, членовите ќе треба да се групираат по двајца.

 

Слободни места
29
Број на места
100
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Марјан ЦветаноскиМарјан Цветаноски (1)
Владимир ЈовановВладимир Јованов (1)
Ненад ВелјаноскиНенад Велјаноски (1)
Томислав ПетковскиТомислав Петковски (1)
Томе БабунскиТоме Бабунски (1)
Панче ГарповПанче Гарпов (1)
Јован СтоименовскиЈован Стоименовски (1)
Миле КрстескиМиле Крстески (1)
Димко ЏиџалескиДимко Џиџалески (1)
Мирјана МијалковиќМирјана Мијалковиќ (1)
Миле ДабескиМиле Дабески (1)
Dragica Uspatetrova AtanasovaDragica Uspatetrova Atanasova (1)
Илија ПетрескиИлија Петрески (1)
Мицко ЧадиноскиМицко Чадиноски (1)
Димитар ДимитровДимитар Димитров (1)
Сашко КоруновскиСашко Коруновски (1)
Имер ЗенкуИмер Зенку (1)
Саше ВасилковСаше Василков (1)
Раде СтоилковскиРаде Стоилковски (1)
Игор СековскиИгор Сековски (1)
Ордан ЈолескиОрдан Јолески (1)
Наташа МојсоскаНаташа Мојсоска (1)
Мирко РистевскиМирко Ристевски (1)
ТатјанаИлиевскаТатјанаИлиевска (1)
Бобан Куманоски Бобан Куманоски (1)
Ратко СтанојковскиРатко Станојковски (1)
Гоце ДамјановскиГоце Дамјановски (1)
Мартина КорлевскаМартина Корлевска (1)
Николина Шутиноска Никодиновска Николина Шутиноска Никодиновска (1)
Ристо Марковски Ристо Марковски (1)
Христо ТрајковскиХристо Трајковски (1)
Теодора СтојановскаТеодора Стојановска (1)
Давид ХанџискиДавид Ханџиски (1)
Драганчо ВелковДраганчо Велков (1)
Златко ЈанакиевскиЗлатко Јанакиевски (1)
Драгана МишеваДрагана Мишева (1)
Александар ЈордановАлександар Јорданов (1)
Лилјана Богоевска-МирчевскиЛилјана Богоевска-Мирчевски (1)
Тони ПаспаловскиТони Паспаловски (1)
Николче НаумоскиНиколче Наумоски (1)
Николче АцевскиНиколче Ацевски (1)
Мерита ДемаМерита Дема (1)
Сашо ГеоргиескиСашо Георгиески (1)
Гоце ГеоргиескиГоце Георгиески (1)
Бранко ИлиескиБранко Илиески (1)
Петар ИлиевПетар Илиев (1)
Власто СтоименовскиВласто Стоименовски (1)
Драган Димитров Драган Димитров (1)
Владе ГроздановскиВладе Гроздановски (1)
Влатко АтанасовВлатко Атанасов (1)
Владимир СтојаноскиВладимир Стојаноски (1)
Кирил НенчевКирил Ненчев (1)
Борче ПашоскиБорче Пашоски (1)
Петар ШимиќПетар Шимиќ (1)
Васил ПанаринВасил Панарин (1)
Николај ПанаринНиколај Панарин (1)
Елвир АлилиЕлвир Алили (1)
Стевка ОвезоскаСтевка Овезоска (1)
Зоран ИгњатовЗоран Игњатов (1)
Кирил КујунџиевКирил Кујунџиев (1)
Игор ОгненовИгор Огненов (1)
Ангела МитковскаАнгела Митковска (1)
Теодор ТошевТеодор Тошев (1)
Дамир МилојевиќДамир Милојевиќ (1)
Драган МиновскиДраган Миновски (1)
Влатко НаумоскиВлатко Наумоски (1)
 Kosta Stefanov Kosta Stefanov (1)
Методи ТреновМетоди Тренов (1)
Васил ПанаринВасил Панарин (1)
Борчо КостовБорчо Костов (1)
Драган ХристовскиДраган Христовски (1)