Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

ProtaStructure Suite: Револуционерно софтверско решение за проектирање градежни конструкции

Меѓународни
Датум: Среда, 26 Јуни 2024 13:00

Локација: On-Line

Почитувани членови на комората на овластени архитекти и овластени инженери,

Ве покануваме на онлајн вебинар на кое што ќе биде претставено револуционерна софтверска алатка наменета за градежни конструктори и градежни инженери. Во организација на компанијата Prota Software и нејзиниот локален партнер, на 26. јуни 2024 година во 13:00 часот, на настанот ќе се претстават нови и напредни можности за анализа и димензионирање на армирано бетонски, челични и спрегнати (челик-бетон) згради според различни меѓународни прописи.

ProtaStructure Suite користи иновативна технологија за проектирање згради, користи брзо и прецизно моделирање на конструктивни елементи, современи методи за анализа на конструкцијата, економично и доверливо проектирање, целосно автоматизирани арматурни детали и работилнички цртежи, комплетна спецификација на материјали и водечка БИМ интеграција за соработка на проекти. Пакетот софтверски алатки се состои од: ProtaStructure, Prota Details, Prota Steel и ProtaBIM.

Овој вебинар е бесплатен и е наменет за градежни конструктори и инженери, кои се желни да ја подигнат реализацијата на нивните проекти преку врвна технологија. Вебинарот ќе се одржи на англиски јазик.

Клучни перформанси:

  • Брза испорака на проекти со целосно интегрирано проектирање на армирано бетонски, челични и спрегнати елементи од еден централен БИМ модел
  • Лесно, брзо и интуитивно моделирање на физички елементи, повеќекратен преглед и динамичко моделирање
  • 3D анализа со конечни елементи со најнапредни аналитички методи, широк избор на опции за анализа
  • Напредни техники за анализа: линеарно еластична, сеизмичка анализа со метод на еквивалентно статичко оптоварување, сеизмичка анализа со спектар на одговор, временска историја (time-history), постепено туркање (pushover), неиспукани и испукани пресеци, фазно градење, P-Delta, температурни разлики, сеизмичка базна изолација, нелинеарна динамичка анализа преку интеграција ProtaStructure - OpenSees.
  • Целосно автоматизирани цртежи за АБ елементи. Рачно цртање со паметни арматурни прачки. Автоматизирани табели со спецификации заедно со макроа за брза анализа и димензионирање на: потпорни ѕидови, скали, базени, колови.
  • Целосно автоматизирана изработка на работилничка документација за челични и спрегнати елементи, заедно со означување на елементи и подготовка за производство. Автоматизирани челични врски со помош на IntelliConnect.
  • Водечка БИМ интеграција за започнување, координација и споделување на дигитални модели преку Revit, 2D/3D DXF, IFC, SAF, Archicad, Tekla Structures, SAP2000, ETABS.
  • Македонски јазичен кориснички интерфејс и излезни резултати.
  • Во изработка е целосна интеграција на МКС национални анекси за Еврокодовите!

 

 

Контакт детали за компанијата организатор:

Prota Turkey - Ankara

Turan Güneş Bulvarı, Galip Erdem Caddesi No: 27 Çankaya
06550 Ankara, Turkey
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
https://protasoftware.com/

Prof. Dr. Sc. Sergey Churilov
Ss. Cyril and Methodius University, Faculty of Civil Engineering Skopje,
1000 Skopje, North Macedonia
 Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.