Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Промоција на книгата Градови за луѓе од Проф. Јан Гел (Jan Gehl) од Данска, и работилница насловена Скопје-Град за луѓе

Домашни
 Завршено пријавување
 
118
Датум: Среда, 05 Септември 2018 10:45 - 16:00

Локација: Хотел Александар Палас, Конгресна сала 3  |  Град: Скопје, Македонија

Книгата насловена Градови за луѓе, од Проф. Јан Гел од Данска се смета за една од најмаркантните светски дела од областа на урбанизмот, и е преведена на 35 јазици. Оваа година, Комората на овластени архитекти и овластени инженери на Република Македонија ја преведе и издаде книгата и на македонски јазик.

По тој повод, Комората, на 5 септември организира промоција на македонскиот превод на книгата Градови за луѓе, a како дополнителен настан ќе се одржи работилница насловена Скопје-Град за луѓе. Агендата можете да ја преземете на линкот во делот Информации.

Професор Јан Гел е доајен на проектирањето на јавни простори и незаменлив филозоф кој се бави со градовите, а неговите домети се навистина глобални. Во своето 6 децениско творење, Јан Гел освен што e автор на бројни дела од областа на урбанизмот, предавал на Данската кралска академија и активно работел на урбанистичкото усовршување на Копенхаген, Ротердам, Стокхолм, Лондон, Мелбурн, Сиднеј, Сан Франциско, Сиетл, Њујорк, Москва итн.

Ве покануваме да се регистрирате за да земете учество на овој целодневен настан.

 

Слободни места
32
Број на места
150
Телефон
+389 2 3222356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса
Булевар 8-ми Септември Бр. 15
Скопје, Македонија

 

Мапа


 

Листа на учесници

Виктор МихајловВиктор Михајлов (1)
Добрица НасевиќДобрица Насевиќ (1)
Јана БрдароскаЈана Брдароска (1)
Јане СтојаноскиЈане Стојаноски (1)
Снежана ДомазетовскаСнежана Домазетовска (1)
Ивица СтоиловскиИвица Стоиловски (1)
Зорица ЃорѓиевскаЗорица Ѓорѓиевска (1)
Ана ЃорѓиевскаАна Ѓорѓиевска (1)
Николовска ВасилкаНиколовска Василка (1)
Ванчо ЃеоргиевскиВанчо Ѓеоргиевски (1)
Марина Стојмановска СтојчевскаМарина Стојмановска Стојчевска (1)
Andrej ApostolskiAndrej Apostolski (1)
Лазар СтојаноскиЛазар Стојаноски (1)
жаклина Ангеловскажаклина Ангеловска (1)
Маја ПетковскаМаја Петковска (1)
Katerina VidimceKaterina Vidimce (1)
Ива ЏагораИва Џагора (1)
Илија ОгненоскиИлија Огненоски (1)
Венди АџиеваВенди Аџиева (1)
Kiril DimeskiKiril Dimeski (1)
Наташа ЧирковНаташа Чирков (1)
Ана ЃорѓиоскаАна Ѓорѓиоска (1)
Хелена МојсиќХелена Мојсиќ (1)
Башким АлилиБашким Алили (1)
Кујтим ЕлезиКујтим Елези (1)
Марија СтанковскаМарија Станковска (1)
Маргарита ПоповскаМаргарита Поповска (1)
Фросина МихајловиќФросина Михајловиќ (1)
 Александар Карангелов Александар Карангелов (1)
Ана ИвановскаАна Ивановска (1)
Билјана КубуровскаБилјана Кубуровска (1)
Славе ЃорѓевскиСлаве Ѓорѓевски (1)
Љубица ПетрескаЉубица Петреска (1)
Стефанија ИвановСтефанија Иванов (1)
Моника МитевскаМоника Митевска (1)
Коста ПараклиевКоста Параклиев (1)
Билјана ЈакимовскаБилјана Јакимовска (1)
Драгана ЈовановскаДрагана Јовановска (1)
Теодора ИлиевскаТеодора Илиевска (1)
Милка МаневаМилка Манева (1)
Марија ПетровскаМарија Петровска (1)
ивица софрониевскиивица софрониевски (1)
Бошко ГочевскиБошко Гочевски (1)
Ана ПоповскаАна Поповска (1)
Ивана КоцевскаИвана Коцевска (1)
Саше НешиќСаше Нешиќ (1)
Ванѓел ДуновскиВанѓел Дуновски (1)
Љупчо БалкоскиЉупчо Балкоски (1)
Атанас НаумовскиАтанас Наумовски (1)
Сашо СмилјаноскиСашо Смилјаноски (1)
Сања Анастасова Савевска Сања Анастасова Савевска (1)
Аднан СараќиниАднан Сараќини (1)
Јасмина Атанасова СимјаноскаЈасмина Атанасова Симјаноска (1)
Јорданка СтоименоваЈорданка Стоименова (1)
Игор ЃоргиевИгор Ѓоргиев (1)
Ана УрумовскаАна Урумовска (1)
Силвана ВановскаСилвана Вановска (1)
Емилија СпировскаЕмилија Спировска (1)
Снежана ЈовановскаСнежана Јовановска (1)
Дана ЈовановскаДана Јовановска (1)
СежанаНиколоваСежанаНиколова (1)
Неџибе Муса Неџибе Муса (1)
искра ефремоваискра ефремова (1)
Игор ПоповскиИгор Поповски (1)
Александра ТрајковскаАлександра Трајковска (1)
Марио БаткоскиМарио Баткоски (1)
Љубен ТрајаноскиЉубен Трајаноски (1)
Мила ИскреновиќМила Искреновиќ (1)
Ива ПетруноваИва Петрунова (1)
Емина РустемоскаЕмина Рустемоска (1)
Дарко ДрагановскиДарко Драгановски (1)
Наташа Влчевска СавиќНаташа Влчевска Савиќ (1)
Емил пејоскиЕмил пејоски (1)
Натали Ташевска ГулевскаНатали Ташевска Гулевска (1)
Бесник ОсекуБесник Осеку (1)
Мимоза Шумковска ВелјановскаМимоза Шумковска Велјановска (1)
Ангел СитновскиАнгел Ситновски (1)
Ивана АнгеловаИвана Ангелова (1)
Теа Дамјановска Теа Дамјановска (1)
Снежана МитовскаСнежана Митовска (1)
Аљоша ШопарАљоша Шопар (1)
 Мимоза Клековска Мимоза Клековска (1)
Даме ДимескиДаме Димески (1)
Соња ДамчевскаСоња Дамчевска (1)
Катерина МојанчевскаКатерина Мојанчевска (1)
Дионис ТанаскоскиДионис Танаскоски (1)
Лилјана ДимевскаЛилјана Димевска (1)
Јован ХристоскиЈован Христоски (1)
Илија ТикваровскиИлија Тикваровски (1)
Благоја ТагасовскиБлагоја Тагасовски (1)
Владимир КироскиВладимир Кироски (1)
Александар ЈанакиескиАлександар Јанакиески (1)
Тонка АндоноваТонка Андонова (1)
Кристина Јовковска КоваленскаКристина Јовковска Коваленска (1)
Ана ИвановаАна Иванова (1)
Марина МичиќМарина Мичиќ (1)
Валентино КонстантиновскиВалентино Константиновски (1)
Дејан СпасеновскиДејан Спасеновски (1)
Миа ШириќМиа Шириќ (1)
Jasna GrujoskaJasna Grujoska (1)
Владко ТодоровскиВладко Тодоровски (1)
Гордана Караѓуле РистескаГордана Караѓуле Ристеска (1)
Дамјан ХристовДамјан Христов (1)
Дејан МитевДејан Митев (1)
Делчо ПеевДелчо Пеев (1)
Филип ЈовескиФилип Јовески (1)
Иво КикИво Кик (1)
Тијана ЦоневскаТијана Цоневска (1)
Енес СеверЕнес Север (1)
Симона АлександровскаСимона Александровска (1)
Тодорка СамарџиоскаТодорка Самарџиоска (1)
Моника КонескаМоника Конеска (1)
Violeta GjorgjevskaVioleta Gjorgjevska (1)
Јасмина СиљаноскаЈасмина Сиљаноска (1)
Мешко АлександарМешко Александар (1)
Галена Миљовска ПоповскаГалена Миљовска Поповска (1)
Цветанка ДончеваЦветанка Дончева (1)
Маја ДончеваМаја Дончева (1)